WebSeo
Catania je nezaobilazna lokacija u kulinarskom polju, a osobito kada je riječ o uličnoj hrani ....
WebSeo
2018-11-06 11:53:18
WebSeo logo

Blog

Lo street food i Catania

  • photo

Catania je nezaobilazna lokacija u kulinarskom polju, a osobito kada je riječ o uličnoj hrani . S uličnom hranom ne mislimo samo na klasike sicilijanske tradicije, već i na najnovije vijesti iz ostatka svijeta. Ulična hrana ima glavnu karakteristiku da je vrlo jeftina i često nevjerojatno ukusna. Kada stignete u Cataniju, ne možete ne probati poznati lokalni konjski meso , koji se prodaje na rezu i već je kuhano i obrađeno. Posebno, mesne okruglice su jelo za potpisivanje i obično se poslužuju zajedno s povrćem i raznim začinima. Izvrsno i kuhano i pečeno meso, pripremljeno ispred vas i smješteno po vašem izboru unutar domaćeg kruha. Inače, možete se i sami kuhati s prikladnom formulom arrusti e mangia , doslovno peći i jesti.

Još jedna glavna stvar ulične hrane u Cataniji jest roštilj. Pizze, pizze, arancini i slično dostupne su u svakom baru i nude eksploziju okusa za manje od 2 eura po komadu. Posebno preporučujemo kartokcite i mladi luk, osobito one s crnom svinjom Nebrodi , zajedno s tipičnim sicilijanskim kolačima. Također u barovima možete naručiti klasičnu granitu s briošom, slatko i hladno interludije kako biste ugasili bilo kakav nagovještaj gladi. Također pokušajte s cannoli i martorana voćem , kao i s bademovim kolačima koji su već zapakirani i spremni za prijevoz.

U raznim tradicionalnim štandovima razasutim po ulicama centra, osobito za vrijeme praznika, tu su i trgovci iz tvrtke calia . To su sortimenti tosted nuts s iznimno niskim cijenama da se uživa strogo vruće. Prepoznajte ih jednostavno: samo slijedite stupce dima. Isto tako, preporučujemo da se zaustavite u Pescheriji i kušate pomfrit i preparate na bazi svježe ribe kao paranzu i školjke.

Nema manjka etničkih naznaka, od meksičkih do tajlandskih. Potonje se može lako pronaći na sajmovima ulične hrane, na svim ulicama Fest ulične hrane, koje se održavaju od 17. do 20. svibnja. Za ostatak, samo prošetajte u Cataniji i ispunite se dobrotom čak iu najskrivenijim ulicama. Ovdje, količina ide ruku pod ruku s kvalitetom.

ARTICOLI CORRELATI